Notice: Array to string conversion in /home/vhosting/b/vhost0011662/domains/bontegeiten.nl/htdocs/www/site/templates/themza_j15_13/index.php on line 3
Deelname aan Dag van het schaap 2016
logo

  Home   Contact   Inloggen  
zaterdag 15 december 2018

Home - Nieuws - Deelname aan Dag van het schaap 2016
Deelname aan Dag van het schaap 2016 Afdrukken
Geschreven door Administrator   
zondag 01 mei 2016 20:20

Beste Nubische, Bont en Boergeit fokkers

Het is weer tijd om aandacht te vragen voor de eerste landelijke geitenkeuring van onze beide fokcommissies. Dit jaar is na overleg met de fokkers tijdens en na de voorjaarsvergadering besloten om acte de préséance te geven op de Dag van het Schaap. Deze keuring voor de rassen Nubisch, Bont en Boergeit wordt derhalve gehouden op zaterdag 11 juni in Ermelo tijdens "De dag van het schaap 2016" (http://www.dagvanhetschaap.nl).
Door de keuze voor de keuring op de “grootschalige” Dag van het Schaap hebben wij te maken met meerdere instanties die toezicht houden op de veiligheid en gezondheid van u, uw dieren en de bezoekers. Uw dieren moeten CAE/CL vrij zijn, en geënt of vrijgesteld van de Q-koorts behandeling en registratie bij de GD respectievelijk eI&R in het register.
De organisatie is gehouden aan het weren van lammeren geboren tussen 29 januari en 11 maart 2016! 

De keuring staat open voor Nubische, Bonte en Boergeit geiten, bokken en overlopers, bij Boergeiten vermelden wel of niet nooit gelamd.  Voor de geit en bok lammeren gelden de regels geboren voor 29 januari en 2 x geënt of geboren na 11 maart 2016.
Wij rekenen geen geld voor deelname aan de keuring, ook geen borg voor halsnummers, en verkopen ook geen catalogi. Deze wordt als PDF beschikbaar gesteld op de site van NOG, Boergeiten en Nubische geiten. De deelnemers krijgen de catalogus vóór de keuring gemaild. Halsnummers krijgt u bij de administratie in de hal, mochten er halsnummers verloren gaan dan zullen wij de kosten moeten verhalen op de betroffen inzender.

Let op: uiterste aanmelddatum 11 mei 2016!

Uw aanmelding dient vóór 11 mei bij Gerard Bos binnen te zijn. Vanaf vandaag verzoeken wij u om uw dieren op te geven voor de keuring bij Gerard Bos, dat kan per mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   onder vermelding van:
-rubriek: geit, bok, overloper, boklam, geitlam, boergeit wel (ooit) gelamd, boergeit nooit gelamd
-naam dier
-geboortedatum
-geslacht m/v
-idr-nummer

Iedere inzender krijgt twee toegangskaarten en een parkeerkaart voor het evenement.
De dieren worden door de centrale organisatie van de Dag van het Schaap bij I&R aangemeld en weer afgemeld. Daarom is het volgende belangrijk: met de aanmelding voor deze keuring geeft u toestemming aan organisatie van de Dag van het Schaap om de benodigde e-I&R meldingen ten behoeve van aan- en afvoer voor de deelname op 11 juni 2016 te melden in de centrale databank van het de RVO, en om uw vlag als bewijs van het vaccineren voor Q-koorts te melden in de eI&R databank van de RVO.

De aanvoer van dieren dient tussen 9.45 en 10.00 uur plaats te vinden. Een aanwezige dierenarts van de Dag van het Schaap organisatie zal de check in de hal/ aan de poort doen. Als inzender dient u vervoersbewijzen voor aan- en afvoer mee te nemen, alsmede het bewijs dat uw dieren Q-koorts geënt zijn (indien van toepassing) , en de eigen gezondheidsverklaring van uw dieren/stal die u kunt downloaden van SG-online bij de tab certificaten. Deze formulieren dient u in te leveren bij de administratie op de keuring.

De organisatie stelt als eis, vanwege het publiekskarakter van de Dag van het Schaap met heel veel betalende bezoekers die waar voor hun geld willen zien, dat u met uw dieren tot 17.00  uur in de hal blijft. Derhalve hebben  wij besloten om de keuring om 10.30 te starten en rond 16.00 te laten eindigen.  We beginnen met de melkgevende dieren! Daarna komen de lammeren, de overlopers en de bokken aan de beurt. Opnemen van dieren is ook mogelijk, dit zal in het “openbaar” in de keuringsring geschieden na afloop of tijdens een daarvoor ingeruimde tijd tijdens de keuring. Bij aanvang van de keuring ’s morgens graag aangeven welke van uw dieren opgenomen moeten worden.
Tijdens de dag zal ook een rassenpresentatie van de overige aanwezige geiten van de rassen Wit, Toggenburger, Bont en British Toggenburger georganiseerd worden. De exacte tijdsindeling zal later volgen, u kunt een en ander vernemen in de catalogus die wij u als inzender begin juni digitaal zullen doen toekomen.

Wij verheugen ons op uw deelname!

Met vriendelijke groeten

De besturen van de fokcommissies Nubisch en Boer

 

Zoek


Copyright NOG Fokcommissie Nederlandse Bonte Geit 2018