over de Nederlandse bonte geit

Aanvraag stichting zeldzame huisdierrassen

Zoals de bezoekers van de alv 2009 weten is het bestuur in gesprek met de Stichting Zeldzame Huisdierrassen. Van de Nederlandse Bonte geit zijn namelijk nog zo weinig aantallen over dat ons ras in aanmerking komt voor ondersteuning vanuit die stichting. In overleg met de stichting loopt er dus een aanvraag voor dit predikaat. Wij verwachten op niet al te lange termijn dat daar een definitieve beslissing over wordt uitgesproken. Meer informatie volgt in een later stadium als eea definitief is.

Nieuwe site vordert

Achter de schermen wordt er nog altijd gewerkt aan de nieuwe website. Helaas duurt eea een stuk langer dan gepland, maar we komen er wel. Grootste obstakel is vooralsnog het marktplaats gedeelte. De daarvoor geselecteerde software is plotseling 'end of life' verklaard en wordt dus niet meer bijgewerkt. Daarvoor wordt nu iets anders gezocht maar er zijn maar zeer weinig betaalbare, laat staan gratis alternatieven. Wel is er inmiddels een foto-album geimplementeerd. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een uitslagen-systeem. Ook dat heeft nog aardig wat voeten in de aarde omdat er niets kant en klaars bestaat voor geiten-gebruik. Daarnaast moet alles nog vertaald worden naar het Nederlands.
Nieuwsgierig geworden? Hier kun je alvast een kijkje nemen.

ALV 2009

De algemene ledenvergadering zal dit jaar op zaterdag 14 maart zijn. Agenda, locatie en aanvangstijdstip zullen nog bekend gemaakt worden. Ingezonden stukken moeten 2 weken van te voren schriftelijk binnen zijn bij de secretaris.

Nieuwe geitenbrochure

Het NOG is bezig met het maken van een nieuwe brochure voor mensen die geinteresseerd zijn in het gaan houden van rasgeiten. De brochure geeft een kort overzicht van de 5 officiele NOG-rassen met van elk een korte omschrijving. Tevens zal daar een afbeelding bijstaan van het ideaal-type van elk ras. Uiteraard zal ook de Nederlandse Bonte Geit daar als ras niet in ontbreken. Wanneer deze brochure verschijnt is nog niet bekend, maar dat kan nog wel even duren omdat het best nog wel even werk is.

Update (8)

De software van de website is bijgewerkt naar de laatste nieuwe versie nr. 1.40.4. Dit was hoofdzakelijk nodig om wat foutjes te repareren en wat veiligheidsgaten te dichten. Verder zijn er geen functies toegevoegd.

Zoek resultaten

Terug naar het begin

© Copyright NOG fokcommisie bont 2007