over de Nederlandse bonte geit

Onthulling nieuwe website nadert

De laatste weken wordt er vrijwel dagelijks aan de nieuwe website gewerkt van de fokcommissie bont. Het raamwerk is zo goed als af en er zal niet zo heel veel functionaliteit meer worden toegevoegd. Althans geen grote dingen die direct voor de bezoekers zichtbaar zijn, de meeste dingen waar nog aan gesleuteld wordt bevinden zich achter de schermen. En uiteraard nog wat cosmetische dingetjes die nog verbeterd kunnen worden.

De nieuwe website heeft volledig nieuw raamwerk en daarbij ook een volledig nieuwe huisstijl gekregen. Bijzonder geslaagd vindt het bestuur. Een mooie website vraagt ook om regelmatig bijgewerkt te worden. Daarom nogmaals een oproep aan alle bontfokkers in den lande om te helpen bij het invullen van de website. Zonder jullie input blijft het nog een lege huls en dat is zonde van al het werk wat er in is gestoken. Dus heb je nieuws, heb je een keuring bezocht (als deelnemer of bezoeker), schrijf er een stukje over en stuur het in. Dit hoeft echt niet foutloos te zijn, alles wordt toch even nagekeken en indien nodig gecorrigeerd. Het succes van de nieuwe site ligt in jullie handen!

Een belangrijke nieuwe functionaliteit waar de fokcommissie best een beetje trots op is, is de bokkenmarkt. Geboren uit het idee om te proberen om bokken meer onderling te gebruiken over meerdere jaren, is dit een 'marktplaats' voor het ruilen, verkopen of ter dekking aanbieden van bokken. Als een bok meerdere jaren wordt gebruikt wordt er veel beter duidelijk hoe een bok vererft, en dat is weer erg belangrijk om onze fokkerij vooruit te helpen. Een bok die na zijn diensten wordt afgedankt en om het zo maar te zeggen in de shoarma belandt, is voorgoed verloren voor de fokkerij. Ongeacht of hij nu zulke verbetering op het uier gaf of niet, weg is weg. Uiteraard kunnen er buiten bokken ook geiten of (geiten-)apparatuur worden aangeboden.

De verwachting is dat de nieuwe site over een paar weken officieel de lucht in gaat. Nieuwschierig? Ergens op deze (oude) site staat een linkje naar de nieuwe site, kun je alvast even spieken. Het is ook al mogelijk advertenties te plaatsen in de bokkenmarkt.

Informatie over dit artikel:

Titel: Onthulling nieuwe website nadert
Geschreven door: 
Datum aangemaakt: 19 10 09 - 21:58
Opgeslagen onder: Nieuws
Aantal woorden: 363 words
© Copyright NOG fokcommisie bont 2009